‘’Fok wat heb jij nou?’’ ‘’Condooms man’’ ‘’Zie ik ook wel lul’’ ‘’Voor je lul man’’. Oké, dit wordt leuk!

 

Geschreven door Rianne  Peterson

Bromance

Wat is dit half jaar vreselijk snel gegaan! Met nog maar één repetitie op de teller zit het er voor ons echt bijna op… Maar goed, dit gevoel zet ik even opzij, want deze blog gaat over de drie lessen van onze laatste, maar zeker niet minste, gastdocent Willem Voogd.

Toen we binnen liepen lag er, keurig naast elkaar, voor iedereen een script van de voorstelling Bromance,. Na het lezen van de eerste vier zinnen was de toon meteen gezet; ‘’Fok wat heb jij nou?’’ ‘’Condooms man’’ ‘’Zie ik ook wel lul’’ ‘’Voor je lul man’’. Oké, dit wordt leuk! We hebben het hele stuk gezamenlijk doorgelezen en meteen de scènes verdeeld voor de komende twee lessen.

De rest van de les hebben we besteedt aan elementair spel. Hoewel iedereen dezelfde situatie moest spelen en iedereen hetzelfde ‘parcours’ moest afleggen die Willem ons gegeven had, was toch niet één scene hetzelfde. Super leuk om te zien dat iedereen toch echt zijn eigen draai geeft aan een zelfde scene. Wat vooral belangrijk was bij deze oefening, was dat je eigenlijk zo min mogelijk moet proberen te illustreren, wanneer je het zelf echt voor je ziet, ziet het publiek het ook!

De andere twee lessen hadden we dus om te transformeren in stoere puber jongens van rond de 16 jaar. Willem had natuurlijk een heel duidelijk beeld van de voorstelling en de personages, waardoor hij ons heel duidelijk en gericht regisseerde. We moesten vooral lekker veel energie geven en lekker los gaan, want ja, zo zijn die jongens vol testosteron nu eenmaal! Ik moest bijvoorbeeld de monoloog van Bo spelen, de jongen die niet kan wachten tot hij eindelijk eens een keer een meisje kan zoenen en ‘zo met z’n hopseflops er in…’ Helemaal hyped up. De eerste keer is dat dan toch een beetje spannend om te spelen, maar Willem sleepte me er met zijn eigen enthousiasme zo doorheen. Eigenlijk was het juist heel leuk om een keer lekker te schreeuwen en gek te doen! We moesten eigenlijk gewoon weer kind zijn, schaamte voorbij, je primaire gevoelens er uit gooien. Heerlijk! Het waren drie super leuke en leerzame lessen. Bedankt Willem![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]