Onze docenten

Vereerd zijn wij met ons docententeam. Het team varieert wel per lichting, want we hebben natuurlijk te maken met de repetitie en draaidagen van de acteurs.Hieronder is te zien welke docenten er al hebben lesgegeven en aan welke lichting.

 
 

Onze docenten

Vereerd zijn wij met ons docententeam. Het team varieert wel per lichting, want we hebben natuurlijk te maken met de repetitie en draaidagen van de acteurs.Hieronder is te zien welke docenten er al hebben lesgegeven en aan welke lichting.

 
 

Onze docenten

Vereerd zijn wij met ons docententeam. Het team varieert wel per lichting, want we hebben natuurlijk te maken met de repetitie en draaidagen van de acteurs.Hieronder is te zien welke docenten er al hebben lesgegeven en aan welke lichting.

 
 

Onze docenten

Vereerd zijn wij met ons docententeam. Het team varieert wel per lichting, want we hebben natuurlijk te maken met de repetitie en draaidagen van de acteurs.Hieronder is te zien welke docenten er al hebben lesgegeven en aan welke lichting.

1
1

Halina Reijn

Lichting 1, 2, 5 en 6

Halina is een van Nederlands meest succesvolste actrices. Ze is veelvuldig te zien op het witte doek, op televisie en op toneel. Ook is Halina vast verbonden aan Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Voor haar indrukwekkende acteercarrière won ze meerde prijzen waaronder een Gouden Kalf, Theo D’Or en Colombina. Daarnaast schrijft Halina boeken en columns en maakt ze binnenkort haar regiedebuut met haar speelfilm INSTINCT.

Eva van der Gucht

Lichting 1, 3, 4, 5 en 6

Eva is een veelzijdige actrice, veel te zien in films, t.v. series en op toneel. Ze schitterde in films als Hallo Bungalow, Jack bestelt een broertje en Dik Trom. Regelmatig is Eva te zien in het improvisatieprogramma De vloer op. Eerder speelde ze in series als S1NGLE, Kerst met de Kuipers en Meiden van de Herengracht.
Binnenkort speelt Eva een van de hoofdrollen in de musicalversie van ’t Schaep met de 5 pooten.

Maria Kraakman

Lichting 1

Maria speelde na haar afstuderen aan de Toneelschool Arnhem in vele stukken van Toneelgroep Oostpool. Ook won ze de Theo d’Or voor Orlando.
Maria is op dit moment vast verbonden aan Internationaal Theater Amsterdam. Afgelopen seizoen speelde ze o.a. De stille kracht, Ibsen huis en Het jaar van de kreeft. Onlangs won ze een Gouden Kalf voor haar prestatie in de film IN BLUE. Eerder won zij een Gouden Kalf voor de film Guernsy.

Willem Voogd

Lichting 1 en 2

In 2008 werd Willem aangenomen op de Toneelacademie Maastricht, waar hij in 2012 afstudeerde. Willem is ook wel bekend van de serie en film: Mees Kees, waarin hij de hoofdrol speelt. Met de leerlingen heeft hij o.a. gewerkt een tekst uit het toneelstuk "Bromance", waar Willem inspeelde. Bromance is een tragikomedie over een ontluikende liefde. Het veilige dorpsleven van Tim en Bo wordt op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en liefde zich vermengen?

Daniel Boissevain

Lichting 1 en 2

Daniel is acteur en zanger. Hij speelde in vele films en series als All Stars, Gooische Vrouwen, Brussel en Vlucht HS13. Daniel won de Rembrandt Award voor zijn hoofdrol als Herman Brood in de film Wild Romance.

Bas Keijzer

lichting 1, 2, 3, 4, 5 en 6

Bas is een veelzijdige film, televisie en toneelacteur. Hij speelde in films als Scheepsjongens van Bontekoe, De Storm, De Eetclub, Bennie Stout, Nova Zembla en Black Out. Op televisie was hij onlangs te zien in De Luizenmoeder en De Zuidas. Hij speelde in musicals als Ciske de Rat en Warhorse. Bas is ook de vaste stem van Bol.com.

Melody Klaver

Lichting 1 en 2

Melody is veel te zien op het witte doek en op televisie. Onlangs schitterde ze in de film Rafael en in series als Ik weet wie je bent en Flikken Maastricht. Eerder speelde ze o.a. in Diep, Oorlogswinter en Schemer.

Mingus Dagelet

Lichting 1, 2, 4 en 6

Mingus ken je van films als Razend, Koning van Katoren en Mannenharten 2. Op televisie was Mingus o.a. te zien in Divorce, De Mannentester en Voetbalmaffia. Op toneel speelde Mingus onlangs in De Stille Kracht (ITA) en De Zender (Nationale Toneel).

Rian Gerritsen

Lichting 2, 3, 4, 5 en 6

Rian rondde in 1997 de Acteursopleiding aan de Toneelschool Arnhem af. Na haar afstuderen speelde ze in meerdere theaterproducties in het volwassenencircuit. Rian is voor het grote publiek onder meer bekend van de televisieseries ‘Van Speijk’ , ‘Dokter Deen’, ‘Celblok H’, ‘Spangas’ en recentelijk de hit 'De luizenmoeder'. Ook is ze te zien in speelfilms als ‘Langer Licht', 'De wederopstanding van een klootzak' en ‘Kidnap’. In 2018 speelde ze de rol van Anke in de Italiaanse Film Due Piuccoli Italiani die in Italie in vele bioscopen gedraaid heeft.

Leendert de Ridder

Lichting 4 en 6

Nadat Leendert afstudeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie in 2012 kreeg hij rollen in televisieseries en films als VRijland, Malaika, Het Klokhuis en Wonderbroeders. Ook speelde hij een rol in de Vlaamse tv-serie Ghost Rockers. De Ridder speelde de hoofdrol in de film Mees Kees langs de lijn, die bekroond werd met een Gouden Kalf. In het vijfde deel van de filmreeks, Mees Kees in de Wolken, en het tweede seizoen van Mees Kees de serie speelt hij eveneens de hoofdrol.

Camilla Siegertsz

Lichting 3, 4, 5 en 6

Camilla heeft in 1991 de Acteursopleiding afgerond aan de Toneelacademie Maastricht.
In 2013 heeft zij de opleiding Theaterdocent aan de Toneelacademie Maastricht afgerond.
Camilla was vanaf 1 februari 2019 t/m 31 maart 2019 wederom te zien in de Herneming van de Scènes uit een huwelijk van Toneelgroep Amsterdam. En daarna was zij in de maand april te zien in de voorstelling Enter Medea (Frascati). Camilla is momenteel te zien in de bioscoopfilm De Libi.
Daarvoor had zij rollen in diverse speelfilms waaronder: Schone Handen, Mijn vader is een Detective I + II, Alles is Liefde, Floris, Met Grote Blijdschap en in de korte film Raak, welke werd bekroond met een Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn.

Stefan de Walle

Lichting 3

Stefan de Walle (1965) studeert in 1989 af aan de Arnhemse Toneelschool en begint
zijn carrière bij het RO Theater in Rotterdam. In seizoen 2001-2002 maakt Stefan de overstap naar het Nationale Toneel (vanaf 2017
Het Nationale Theater genaamd) in Den Haag, waaraan hij tot op heden vast
verbonden is. Het grote publiek leert Stefan kennen door zijn rol van zoon Kees in de televisieserie
Flodder en later de film Flodder 3. Maar hij doet meer televisie- en filmwerk. Stefan
speelt de hoofdrol in films als MONGO, De Marathon, Held, Witte Vis en De Vogelaar.
Voor de rol van Gerard in de veelgeprezen film De Marathon wordt hij in 2013
genomineerd voor een Rembrandt Award Beste Acteur en de Gouden Kalf Beste
Acteur.

Bartho Braat

Lichting 3, 4, 5 en 6

Bartho werkt sinds 1975 als acteur een heeft gespeeld in films (o.a. Mama is boos, De Ratelrat, De Papegaai) en veel televisieseries o.a. (Medisch Centrum West, Zeg ’n s Aa, Het Wassende Water, Nieuwe Buren, Baantjer, Goede Tijden Slechte Tijden). Hij heeft in tv series gespeeld in België, Duitsland en Ierland. Daarnaast is hij ook werkzaam als trainingsacteur, hoorspelacteur, geeft hij dramacursussen en doet veel nasynchronisaties van buitenlandsefilms.

Korneel Evers

Lichting 3 en 4

Korneel Evers (1979) is acteur, muzikant en cabaretier.
In 2004 afstudeert hij af aan de Faculteit Theater, Afstudeerrichting Acteren
(acteur/maker). Tijdens zijn studie speelt hij bij jeugdtheatergezelschappen als Het
Laagland en Theatergroep MAX. Om na zijn studie door te gaan met theater bij meerdere
gezelschappen. Korneel is te zien in verschillende (hoofd)rollen in films als Rabarber, De Heineken
Ontvoering, All you need is Love en televisieseries als Oogappels, Penoza, Zwarte Tulp
(seizoen 1), Trollie, Vrolijke Kerst, Feuten (seizoen 2), A’dam en e.v.a (seizoen 2), Van
God Los, Flikken Maastricht en nieuwe series als De Krant en Harkum.

Gaite Jansen

Lichting 3, 4, 5 en 6

Gaite speelde onder andere hoofdrollen in de bioscoopfilm Lover of Loser en de Telefilm Coach. Ook was ze op televisie te zien in de dramaserie In therapie. Jansen volgde de acteursopleiding op de Toneelacademie Maastricht. In 2013 is ze te zien in hoofdrollen in de bioscoopfilms Supernova en Hoe Duur Was de Suiker? Ook speelde ze Duchess Tatiana Petrovna in seizoen 3 van de Britse historische dramaserie Peaky Blinders.

Jeroen Spitzenberger

Lichting 5 en 6

Jeroen Spitzenberger (1976) studeert in 1998 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Hij ontpopt zich tot een veelzijdig acteur in films, op televisie en in het theater. Bij het grote publiek is Jeroen bekend als Prins Valentijn in de hitfilm Alles is Liefde en speelt hij vier seizoenen lang Boudewijn in de RTL4 successerie Divorce

Lieke Rosa Altink

Lichting 2

Lieke Rosa is afgestudeerd aan de acteursopleiding in Maastricht. Speelt o.a. voor de Paardenkathedraal, Nationaal Toneel, Ro-Theater, Noord Nederlands Toneel, Orkater en in veel televisieseries. "Ik werk voornamelijk vanuit tekst en situatie. Ik werk aan alles wat daarbij komt kijken: Het ontwerpen van een speelbare situatie (keuzes maken); het uitspelen van een conflict zowel groots en onderhuids; (emotioneel) prepareren voor een te spelen situatie; Geloofwaardig spelen; Schaamte/terughoudendheid loslaten, etc"

Fay en Ilse van Post Castelijn Casting

Lichting 3, 4, 5 en 6

Fay en Ilse geven een castingtraining aan de studenten van De Nederlandse Acteursschool en leren zo de studenten kennen.