Onze docenten

Vereerd zijn wij met ons docententeam. Het team varieert wel per lichting, want we hebben natuurlijk te maken met de repetitie en draaidagen van de acteurs.

 
 

Onze docenten

Vereerd zijn wij met ons docententeam. Het team varieert wel per lichting, want we hebben natuurlijk te maken met de repetitie en draaidagen van de acteurs.

 
 

Onze docenten

Vereerd zijn wij met ons docententeam. Het team varieert wel per lichting, want we hebben natuurlijk te maken met de repetitie en draaidagen van de acteurs.

 
 

Onze docenten

Vereerd zijn wij met ons docententeam. Het team varieert wel per lichting, want we hebben natuurlijk te maken met de repetitie en draaidagen van de acteurs.

1
1

Halina Reijn

Halina is een van Nederlands meest succesvolste actrices. Ze is veelvuldig te zien op het witte doek, op televisie en op toneel. Ook is Halina vast verbonden aan Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Voor haar indrukwekkende acteercarrière won ze meerde prijzen waaronder een Gouden Kalf, Theo D’Or en Colombina. Daarnaast schrijft Halina boeken en columns en maakt ze binnenkort haar regiedebuut met haar speelfilm INSTINCT.

Eva van der Gucht

Eva is een veelzijdige actrice, veel te zien in films, t.v. series en op toneel. Ze schitterde in films als Hallo Bungalow, Jack bestelt een broertje en Dik Trom. Regelmatig is Eva te zien in het improvisatieprogramma De vloer op. Eerder speelde ze in series als S1NGLE, Meiden van de Herengracht en musicalversie van ’t Schaep met de 5 pooten. Tot op heden is Eva te zien in de serie Oogappels.

Stefan de Walle

Stefan de Walle studeert in 1989 af aan de Arnhemse Toneelschool en begint zijn carrière bij het RO Theater in Rotterdam. In seizoen 2001-2002 maakt Stefan de overstap naar Het Nationale Theater in Den Haag. Het grote publiek leert Stefan kennen door zijn rol van zoon Kees in de film en televisieserie
Flodder. Stefan speelt de hoofdrol in films als MONGO, De Marathon, Held, Witte Vis en De Vogelaar. Voor de rol van Gerard in de film De Marathon wordt hij in 2013 genomineerd voor een Rembrandt Award Beste Acteur en de Gouden Kalf Beste Acteur. Stefan is onder meer bekend van zijn rol als Sinterklaas.

Willem Voogd

Willem acteert al sinds jonge leeftijd, zo speelt hij in 2007 de hoofdrol in de jeugdfilm Timboektoe. In 2012 studeert Willem af van de Toneelacademie van Maastricht. Hij wordt bekend door de titelrol in de jeugdfilms van Mees Kees. Momenteel is Willem te zien in de serie Zwarte Tulp 2. Hij vertolkte in 2016 een hoofdrol in de speelfilm Knielen op een bed violen, naar de roman van Jan Siebelink. In 2016 speelt Willem in de jeugdtheatervoorstelling Bromance, die de Gouden Krekel won voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie. Sinds 2015 maakt Willem afleveringen voor ‘De Proefkeuken‘ van de VPRO.

Renée Fokker

Renée was de mol in het 21e seizoen van Wie is de mol. Als actrice brak Renée door bij het grote publiek in de serie Vrouwenvleugel. Ze speelde vele rollen in o.a. De Zwarte Tulp en De mannentester. In het theater speelde ze o.a. Astrid Holleeder in het stuk Judas.

Bas Keijzer

Bas is een veelzijdige film, televisie en toneelacteur. Hij speelde in films als Kruimeltje, Black Out en de Kleine Ijstijd. Op televisie was hij onlangs te zien in Ninja Nanny, Het Gouden Uur, De Kloof, De Luizenmoeder, De Zuidas en Undercover. Hij speelde in musicals als Ciske de Rat en Warhorse. Bas is naast acteur ook regisseur en regisseert regelmatig de eindpresentaties van DNA. Bovendien is Bas de vaste stem van Bol.com en heeft hij de podcast Annet gemaakt die is te beluisteren via NPO Radio 1. In het theater was Bas onlangs te zien in "Aan de Vooravond" van Jori Hermsen.

Sigrid Ten Napel

Sigrid ten Napel speelde de laatste jaren in films en tv-series waaronder Penoza, Overspel, Prins, Brasserie Valentijn en Riphagen. In 2015 is Sigrid afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Tijdens haar studie stond ze op de planken in enkele producties van Stichting Nachtgasten. Meer recent was Sigrid te zien in Een Meeuw (Toneelgroep Oostpool). In het theaterseizoen 2020-2021 staat ze met Thijs Römer op de planken in Interview, naar de film van Theo van Gogh.

Angela Schijf

Angela is een Nederlands / Belgische actrice en stemactrice. Angela Schijf werd bekend als Kim Verduyn (1996-1999) in de soapserie Goede tijden, slechte tijden. Later speelde ze vooral in Nederlandse speelfilms, zoals Ik ook van jou en Van God Los. Sinds 2007 speelt Angela de rol van rechercheur Eva van Dongen in de succesvolle televisieserie Flikken Maastricht, waarin ze samen met Victor Reinier de hoofdrol speelt. In 2014 won zij samen met haar collega's de Gouden Televizier-Ring. Recent is Angela te zien in de televisieserie Meisjes van Plezier waarin ze de hoofdrol vertolkt. Deze serie is te zien op Videoland.

Rian Gerritsen

Rian rondde in 1997 de Acteursopleiding aan de Toneelschool Arnhem af. Na haar afstuderen speelde ze in meerdere theaterproducties in het volwassenencircuit. Rian is voor het grote publiek onder meer bekend van de televisieseries ‘Van Speijk’ , ‘Dokter Deen’, ‘Celblok H’, ‘Spangas’ en recentelijk de hit 'De luizenmoeder'.

Leendert de Ridder

Nadat Leendert afstudeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie in 2012 kreeg hij rollen in televisieseries en films als VRijland, Malaika, Het Klokhuis en Wonderbroeders. Ook speelde hij een rol in de Vlaamse tv-serie Ghost Rockers. De Ridder speelde de hoofdrol in de film Mees Kees langs de lijn, die bekroond werd met een Gouden Kalf. In het vijfde deel van de filmreeks, Mees Kees in de Wolken, en het tweede seizoen van Mees Kees de serie speelt hij eveneens de hoofdrol.

Camilla Siegertsz

Camilla heeft in 1991 de Acteursopleiding afgerond aan de Toneelacademie Maastricht. In 2013 heeft zij de opleiding Theaterdocent aan de Toneelacademie Maastricht afgerond. Ze is als gastactrice verbonden aan Toneelgroep Amsterdam en speelt o.a. in films en televisieseries zoals Alles is Liefde, Gooische Vrouwen en Schone handen.

Jeroen Spitzenberger

Jeroen Spitzenberger (afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem) is een geliefd en veelzijdig acteur. Hij speelde hoofdrollen in box office hits zoals alles is liefde, mannenharten en in de populaire tvseries Divorce en Oogappels. Voor zijn rol in de tv-serie STANLEY H. werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Acteur in een Dramaserie. De film BUMPERKLEEF, waarin hij een hoofdrol speelt, werd door de Nederlandse Filmjournalisten uitgeroepen tot beste Nederlandse Speelfilm van 2019.

Bartho Braat

Bartho werkt sinds 1975 als acteur een heeft gespeeld in films (o.a. Mama is boos, De Ratelrat, De Papegaai) en veel televisieseries o.a. (Medisch Centrum West, Zeg ’n s Aa, Het Wassende Water, Nieuwe Buren, Baantjer, Goede Tijden Slechte Tijden). Hij heeft in tv series gespeeld in België, Duitsland en Ierland. Daarnaast is hij ook werkzaam als trainingsacteur, hoorspelacteur, geeft hij dramacursussen en doet veel nasynchronisaties van buitenlandsefilms.

Mingus Dagelet

Mingus is een Nederlandse (film)acteur en muzikant. Hij studeerde in 2016 af aan de Toneelschool in Maastricht en werkte na zijn afstuderen samen met bekende Nederlandse filmregisseurs, waaronder Ben Sombogaart, Rudolf van den Berg en Mark de Cloe. Mingus speelde verschillende hoofdrollen in Nederlandse Speelfilms en series zoals Razend, Een Echte Vermeer, Koning van Katoren, Divorce en Voetbalmaffia. Daarnaast speelde hij in meerdere kindervoorstellingen en heeft hij met Ivo van Hove gewerkt in de voorstelling De Stille Kracht (ITA). Mingus is zowel een gevorderde drummer als pianist en als hij de mogelijkheid ziet, combineert hij dit met acteren.

Gaite Jansen

Gaite is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en speelde o.a. hoofdrollen in de bioscoopfilm Lover of Loser en de Telefilm Coach, SuperNova en Hoe duur was de Suiker? Ook speelde ze Duchess Tatiana Petrovna in seizoen 3 van de Britse historische dramaserie Peaky Blinders. Gaite is verbonden aan het Internationaal Theater Amsterdam en is in meerdere (internationale) voorstellingen van het gezelschap te zien, zoals Medea (regie: Simon Stone) en De Stille Kracht (regie: Ivo van Hove).

Fay en Ilse van Post Castelijn Casting

Fay en Ilse geven aan iedere lichting een castingtraining, zodat de deelnemers een idee hebben van hoe een casting in z'n werk gaat.

Melody Klaver

In 2010 werd Melody aangenomen op de Toneelacademie in Maastricht, waar ze 4 jaar later afstudeerde. Vóór en na haar opleiding speelde Melody (hoofd)rollen in andere films zoals ‘Langer Licht’ van David Lammers, ‘Schemer’ van Hanro Smitsman, ‘Afblijven!’ van Maria Peters en ‘Oorlogswinter’ van Martin Koolhoven, waarvoor ze een Rembrandt-Award won voor Beste Actrice. Voor de internationale co-productie ‘Rafaël’ won ze in 2019 het Gouden Kalf voor Beste Actrice. Begin 2020 tourde Melody door het land met de voorstelling ‘Othello’ van Het Nationaal Theater, in de rol van Emilia, geregisseerd door Daria Bukvic.

Charlie Chan Dagelet

Charlie is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneel & Kleinkunstacademie. Ze speelde onlangs de hoofdrol in Laura H. van Toneelgroep Oostpool en was te zien in de Net 5 serie De K van Karlijn. Charlie speelde verder in o.a. Mocro Maffia, Penoza, Hoogvliegers en Commando’s.

Roeland Fernhout

Roeland werd in 1995 bij het grote publiek bekend door zijn rol in de speelfilm Zusje. Daarvoor had hij al zijn debuut gemaakt in het theater en op televisie in de serie Diamant. Hij speelde eerder bij enkele andere toneelgezelschappen, zoals Toneelgroep Amsterdam en was te zien in Kruistochten, Romeinse Tragedies, Ifigeneia in Aulis, Zomertrilogie, Ubu, Al mijn zonen, Scènes uit een huwelijk en De Russen!
Hij speelde onder meer in televisieseries als All Stars, Meisjes van Plezier, Een echte Vermeer en Zwarte Tulp. Roeland is sinds kort te zien in "Mijn beste vriendin Anne Frank".

Annick Boer

Annick Boer

Annick studeerde in 1994 af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Naast theater en televisie is ze veelvuldig te horen in tekenfilms. Je kunt haar onder andere kennen van de hoofdrol die ze in 2009 vertolkte in de musical Ja Zuster Nee Zuster, uit de musical Doe Maar waar ze een Johnny Kraaijkamp musical award voor won, de dramaserie De Hoofdprijs en haar stem was te horen in de animatiefilm Finding Nemo. Ook verscheen ze op televisie regelmatig in gastrollen. Ze maakte deel uit van het cabaret van Kopspijkers en speelt in een aantal sketches van Het Klokhuis.