Lesinhoud camera acteren

Lesinhoud camera acteren

Film scenes

De opleiding is verdeeld in blokken van 5 lessen. In deze blokken ga je 3 tot 4 lessen werken met een vaste docent en werk je aan één grote scene per duo, trio of met de hele groep. De ene keer kan je zelf een scene aandragen en de andere keer mag je kiezen uit materiaal. Je repeteert de scene en denkt na over wat de scene nodig heeft. Welk props, locatie en heb je figuranten nodig? De laatste les van elk blok is de opname dag. Op deze dag nemen we alle scenes op die er dat gerepeteerd zijn.

Stage-fighting

Tijdens deze les leer je hoe je zo realistisch en veilig mogelijk een scene kan spelen waarin geweld gebruikt moet worden. Je gaat dus aan het werk met een stunt coördinator, en die is erin gespecialiseerd om de stunts die op televisie en in films te zien zijn er zo gevaarlijk mogelijk uit te laten zien, terwijl dit op een hele veilige manier wordt uitgevoerd.

Set-les

‘Camera, licht, geluid…. En ACTIE!’ is een zin die je op een set vaak zal gaan horen. Maar wat hoort hier nou nog meer bij? Hoe zorg je ervoor dat je in concentratie blijft terwijl de visagist je voorhoofd nog even moet poederen en je tegelijk een nieuwe zender om krijgt? Het werken op een set kan overweldigend zijn en daarom leren wij je in deze les hoe dit er aan toe kan gaan en wat je kan verwachten. Welke termen worden er allemaal gebruikt? En wanneer is er ruimte voor vragen aan een regisseur? We beantwoorden ze allemaal!

Intimiteitstraining

Een intimiteitscoördinator is iemand die intieme scènes (seksscènes, naaktscènes, etc.) begeleidt en choreografeert. Vergelijkbaar met wat een stuntcoördinator doet met vechtscènes. Het doel van de intimiteitscoördinator is een heldere structuur bieden rondom scènes met intieme inhoud. In deze les maak je kennis met het werken met een intimiteitscoördinator. Wat houdt dit precies in? Hoe zorg je voor de veiligheid van jezelf en die van je tegenspeler? Dit is heel belangrijk in ons vak en goed om al een meegemaakt te hebben voordat je de set op gaat.

Casting Training

Tijdens deze castingtraining komen Lara en Britt van MULTA casting langs om je alle ins en outs te vertellen over hun werk als castingdirectors. Samen met de klas bespreken zij een hoop onderdelen, wat is bijvoorbeeld een goede showreel? En hoe maak je een voorstelvideo? Waarin kan je jezelf onderscheiden van de rest en zorg je dat je informatie up-to-date is?

Aan het einde van deze lessen heb je even door de ogen van een castingbureau mee kunnen kijken en ben je klaargestoomd om een goede casting neer te zetten.