“Anders zwem je zo”, aldus Daniël Boissevain

Geschreven door Judith Siemons

Daniël Boissevain was alweer de vierde persoon die ons les kwam geven. Ik vond het heel spannend om weer een nieuwe bekende acteur te leren kennen. Hij had drie hele leuke scènes voor ons uitgekozen waaruit wij zelf mochten kiezen welke rol we wilden leren.

Met Daniël hebben we voornamelijk onderzocht op welke manieren je een scene kan interpreteren en welke rollen je dus allemaal kan aannemen als je de scene tot leven laat komen. Hij gaf iedereen persoonlijke aandacht. Op het moment dat we de scène gingen spelen kon hij nog uren doorpraten over de mogelijkheden. Ik heb hier erg veel van geleerd. Hij stimuleerde je echt om out of the box te denken. Het prikkelde ons erg in onze creativiteit en gaf ons daardoor de mogelijkheid lekker vrij te kunnen zijn op de vloer. Er is namelijk veel mogelijk op het gebied van acteren. Hij heeft ons geleerd om hierin creatief te zijn en echt goed door te denken over de verhalen achter de personages om daarin duidelijke keuzes te maken. ‘Anders zwem je zo’ zei hij. Hij kon hier goede opdrachten in bedenken.

We hebben Daniël gevraagd om ons feedback te geven over ons acteerwerk. Dit kon hij echt ontzettend helder doen en iedereen kon zich bij zijn tops & tips aansluiten. (Wat je heel goed doet en bijvoorbeeld nog kan verbeteren.) Heel knap voor iemand die ons pas zo kort kent. De laatste les hebben we allemaal de feedback ook echt meegenomen de vloer op en je zag mensen echt een prachtige transformatie ondergaan.

We hebben de laatste les opnames gemaakt ter documentatie en dit later teruggekeken. Dit was voor iedereen erg leuk, motiverend, leerzaam en soms ook wel confronterend haha.
Ik heb erg genoten van de lessen met Daniël vooral als hij zelf een stukje voor ging spelen. Hij deed dit zo goed en leuk dat het mijn zin om actrice te worden nog groter heeft gemaakt.