‘Een gebakken ei, maar ook serieus met Melody Klaver’

Geschreven door Amy Lukassen

Mijn naam is Amy en ik zit op de Nederlandse Acteursschool van Tim Koldenhof producties. Ja, Jawel! En aan mij de eer dat ik een blog mag schrijven over een les die we hebben gehad van Melody Klaver! Voor degene die haar niet kennen, kom op dat kan toch niet! Ze heeft in heel veel films geshined, waaronder kortgeleden de film Rafael. Super meeslepend en gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Die dag gingen we daar ook mee aan de slag.

We begonnen de les met een opwarming. Woorden van Melody: ‘Ik zie allemaal spijkerbroekjes, maar als het kan, kleed je om, want ik ga jullie lekker laten zweten haha!’ Opwarming bestond uit het onmogelijke worden. Zoals bijvoorbeeld een gebakken ei met een kaasallergie of een stoplicht die te veel heeft gedronken. Wat een energie krijg je daarvan! Daarna kregen we een opdracht waar je weer even helemaal zen van werd.

Hupsakee we gingen weer door in koppels van 2 met: Ik wil dat je weggaat, nee, ik blijf. Ik weet niet of jullie daar bekend mee zijn, maar het is een soort van wedstrijd waarbij je al je emoties in de strijd gooit om je doel te bereiken. Toen kwam het leukste gedeelte! (Vind ik zelf altijd) Improviseren! Iemand ging de vloer op en kreeg een locatie met twee zinnen. De ander ging de gang op en kreeg een geheim mee. Daar komen altijd de meest briljante scenes uit.

Daarna kregen we de tijd om de tekst door te nemen die wij gekregen hadden van Melody. Dit waren een aantal scènes uit de film Rafael. We moesten er 1 kiezen. Toen we er klaar voor waren, gingen we de vloer op. Wat erg fijn was, is dat Melody de karakters interviewde voordat je begon met spelen. Dat gaf net even wat meer verdieping.

We hebben erg veel op de vloer gestaan wat erg leuk was, maar ook zeker de tijd genomen om kritisch te kijken. Kortom het was een fijne, energieke en leerzame les!