“Dus Mingus liet mij springen en push-ups doen.”

 

Geschreven door Marco van Hintum DNA2

Wat gaat het snel! 5 weken geleden kwamen we bij elkaar als 12 individuen, die samen een nieuw avontuur begonnen. Nu is iedereen al meer op zijn of haar plek en vormen we al een groep.

Les 6 en 7: Acteur Mingus Dagelet kwam ons lesgeven en de lessen stonden in het teken van filmacteren.

De eerste les begon net als alle voorgaande lessen met een kennismakingsrondje. Deze probeer je toch elke week weer anders te doen, aangezien je bijna elke week dezelfde verhalen hoort.

Tijd voor de warming-up: In les één deden we dit doormiddel van goed naar elkaar kijken, zodat we op hetzelfde moment gingen lopen of klappen. Dit is goed voor je concentratievermogen. In de andere les stonden we te dansen en moesten we elkaar kopiëren.

Daarna deden we een andere opdracht: Je zit tegenover elkaar en je concentreert je op de ander. De ene persoon roept een zin en de andere persoon moet deze zin in dezelfde toon en emotie teruggeven. Dit deden we wel een aantal keer! Doel: Het maakt niet uit wat je zegt, maar luister vooral naar de ander en probeer te voelen wat de ander voelt!

Tijdens de tweede les gingen we de scènes die we van Mingus moesten voorbereiden op camera vastleggen! Het eerste duo mocht beginnen. Twijfel, twijfel.. Maar Elise en ik stapten naar voren en mochten eerst even “Italianen” (Tip van Mingus; de tekst heel snel uitspreken). En dan beginnen? Nee hoor, voor deze scène moest mijn karakter bekaf zijn. Dus Mingus liet mij springen en push-ups doen, en nu… Actie! Nadat we een stukje hadden gedaan, stopte Mingus de scène en gaf hij ons tips die we meteen konden toepassen. “Let op de ander, let op je energie, lichaamstaal en intonatie”. Hele bruikbare tips! De tijd vliegt voorbij, want we gaan nu al naar onze 8ste les.
Wat gaan de volgende lessen ons brengen? Zin in![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]