Het is zover, Rotterdam is ook gestart!

Geschreven door Brenda uit DNA 1 Rotterdam | Foto : Thijs Huizer

Yeah het is zover…. Ook DNA Rotterdam gaat starten!
Iedereen druppelt stilletjes binnen in ’T Fundament van Theater ’T Kapelletje.
Al die nieuwe gezichten, aftastend….

Marinka en Joji doen een inleidend praatje over hoe het komende half jaar eruit gaat zien.

De keus om met actrice Rian Gerritsen af te trappen is gemaakt, omdat zij zo heerlijk de energie in de groep kan brengen. En dat hebben wij nodig, want iedereen laat wel weten behoorlijk nerveus te zijn. Rian komt lekker open over en neemt ons mee naar buiten om de boel even los te gooien en meteen daarbij een aantal emoties te laten zien.

Vol energie gingen we terug naar binnen en gaan verder met onze eerste opdracht. Door middel van een “concertje” jezelf voor te stellen. Wauw… ik zit daar behoorlijk geïntimideerd door al dat talent wat iedereen laat zien, we hebben zelfs een operazangeres in ons midden! Een mooi compliment van Rian was dat een ieder zichzelf in ieders eigen presentatie behoorlijk bloot geeft en niet bang is de nabijheid van de groep op te zoeken. Het doel wat wij allen samen hebben schept een openheid en een band.  We hebben al het vertrouwen in de ontwikkeling die wij als groep en individueel gaan doormaken. Met een nieuwe huiswerkopdracht voor volgende week en een hoofd vol van indrukken huiswaarts. Time flies when you’re having fun!

Les 2:
Ja en dan gaat de trein ineens in een slakmodus waardoor je 10 min later binnen valt tijdens de warming-up. Eigenlijk was ik al prima warm, want eerder zit je dan toch nog 1,5 uur in de trein te overpeinzen. ‘hoe zal de dag der monologen verlopen?’,  ‘wat is mijn doel?’, ‘is dat indruk maken op de groep of op mijzelf, een monoloog an sich?’. Ik besluit dat ik doe voor mijzelf en de leuke groep is meegenomen.
Ja, ik zit weer in het zadel en stuk voor stuk spelen wij mooie dingen en worden wij door Rian aangespoord om na de eerste ronde in duo’s elkaar te regisseren en de monologen toch weer een andere kleur te geven. Ook weer verrassend en superleuk kan niet anders zeggen… met Rian zit het er helaas al weer op, maar wellicht vindt ze een gaatje in haar schema om ons naar een eindpresentatie te loodsen wat weer veel zegt over de groep! Wie weet… in ieder geval op naar het volgende blok heerlijk!