‘’Reageren in het moment. Kijk wat er gebeurd en reageer daarop’’

Geschreven door Sanne de Boer uit DNA Amsterdam

Wat een dag!

Deze dag ging zo snel, dat ik het gevoel had dat ik om 10:00 uur op de klok keek dat we mochten beginnen, twee keer knipperde met mijn ogen en het al over 16:00 uur was…

De start van de dag was zo lekker, want alles gebeurde gewoon vanzelf. Van te voren wisten we niet hoe de dag zou gaan lopen en alles liep lekker in elkaar over. Na het voorstel rondje voor Camilla, (wat ik echt heel leuk vond, omdat je iedereen zijn verhaal al gehoord hebt in de voorgaande lessen, maar elke keer toch weer nieuwe dingen ontdekt over elkaar) gingen we al meteen lekker door naar het bedenken van ons eigen script. 1 script, 2 personages en alles kan en mag! Om de beurt bedachten we een zin voor de personages. Nadenken of het logisch was deden we niet. Op deze manier leverde het een verassend verhaal op haha!

‘’Maak zelf maar lekker tweetallen, oefen de tekst en kom om kwart voor twaalf weer terug, dan gaan we beginnen’’. Zo lekker direct begon Camilla al. Vond ze iets goed? Dan hoorde je het. Vond ze iets slecht? Dan hoorde je dat ook. Daar leer je van! Dat vind ik heel fijn dan weet je waar je aan toe bent en waar je kan groeien.

De tekst uit de scéne was voor iedereen hetzelfde maar het verhaal eromheen mocht je helemaal zelf bedenken. Ik speelde samen met Jilles, mijn auditie tegenspeler. Na wat oefenen in het parkje en wat verbaasde gezichten van voorbijgangers die dachten dat we ‘echt’ ruzie aan het maken waren, deden we de scéne. Daarna kregen we tips, tops en feedback en moesten we de scéne nog een keer doen en nog een keer… en nog een keer… en nog een keer… Tot we alles toegepast hadden en het helemaal goed ging. Snel schakelen is dan heel belangrijk en vooral lekker in het moment zijn en gewoon spelen! Laat het maar gebeuren…

‘’Reageren in het moment. Kijk wat er gebeurd en reageer daarop’’ Dat was een zin die ik deze dag vaak voorbij heb horen komen in onze les van Camilla.

Onze groep van DNA Amsterdam is zo leuk, gemotiveerd en gezellig! Iedereen heeft op zijn eigen manier talent. De verschillende persoonlijkheden en achtergronden maakt deze groep zo interessant. Door te doen leer je super veel maar door naar andere te kijken net zo!

Camilla Siegertsz is een lieve, directe en vooral duidelijke powervrouw met heel veel ervaring die weet hoe ze dit kan overbrengen. Jou vergeet ik niet meer. Heel veel geleerd!